چیلر

چیلر چیست دیدگاه بگذارید

چیلر چیست

چیلر ها از جمله دستگاه های تهویه مطبوع می باشد که برای سرمایش استفاده می گردد. تفاوت اصلی چیلرها با کولر های گازی در آن است که دارای ظرفیت بالاتری است. ظرفیت چیلر ها بر حسب تن مشخص می گردد و هر تن تبرید برابر با 12000 بی تی یو می باشد .

کاربرد چیلر ها بیشتر در فضای های بزرگ مجتمع های مسکونی و صنعتی و هتل ها و… می باشد که برای سیستم سرمایشی استفاده از چیلر به صورت مرکزی برایشان مقرون به صرفه می باشد.


انواع چیلر

چیلر تراکمي

سیال مورد استفاده در چیلر های تراکمی گاز فریون می باشد که در چرخه گرمایشی استفاده شده و توسط سیستم متراکم کننده یا همان کمپرسور فشرده می گردد.

در واقع چیلر های تراکمی همان کولر گازی در ابعاد و ظرفیت بالاتر می باشد. در چیلر های تراکمی کندانسور ها توسط هوا یا آب به عنوان سیستم سیال برودنی خنک می گردد. سیستم آنتالپی حرارتی و برودتی در چیلر ها، آب می باشد که در داخل فن کویل های نصب شده در محیط جریان داشته و حرارت و برودت را به محیط انتقال می دهد. یعنی آب مدار، در داخل یونیت های خارجی چیلرها، گرم یا سرد شده و به داخل فن کویل ها انتقال می یابد. تنوع چیلر های تراکمی بستگی به کمپرسور مورد استفاده بر روی آن می باشد.

  1. چیلرهای تراکمی رفت و برگشتی، که دارای کمپرسور رفت و برگشتی یا همان پیستونی هستند.
  2. چیلرهای تراکمی اسکرو که دارای کمپرسور اسکرو هستند.

این نوع چیلرها به علت استفاده از کمپرسور هایی با ظرفیت بالا و فطعات محرکه زیاد بسیار پر مصرف بوده و  هزینه تعمیر و نگهداری آنها بسیار بالاست.


چیلر جذبی

چیلرهای جذبی دارای عملکرد برودتی متفاوتی است. کمپرسور که مصرف برق بالایی داشت حذف شده و به جای آن از آب به عنوان مبرد استفاده می شود. از ژنراتور حرارتي (مشعل یا حرارت مستقیم) به عنوان تبدیل کننده آب به سیال بخار و از لیتیوم برماید برای جذب سیستم بخار استفاده می گردد. علت استفاده از نام چیلر های جذبی، به دلیل استفاده از لیتیوم برماید و عملکرد آن مدار سرمایشی  می باشد.

استفاده از چیلرهای جذبی در پروژه های صنعتی و مسکونی با وسعت بالا به علت مصرف کم و بی صدا بودن متداول تر می باشد.


مدار سرمایشی چیلر جذبی

همانگونه که در بالا توصیح داده شد در چیلر های جذبی از ماده لیتیوم برماید به عنوان جاذب بخار استفاده می گردد. به این معنا که لیتیوم برماید بر اثر جذب بخار آب (که در اواپراتور یا یونیت داخلی صورت می پذیرد) رقیق شده، به ژنراتور منتقل می شود و حرارت می بیند که بر اثر حرارت، غلیظ شده و بخار آب آزاد می گردد.

 بخار آب به کندانسور منتقل می شود که دارای فشار 0.1 اتمسفر است و به آب تبدیل می شود و به اواپراتور که کویل های آب انتقالی به فن کویل ها در آن هستند و دارای فشار 0.01 اتمسفر است منتقل می شود. به دلیل فشار پایین، آب به بخار آب تبدیل می شود و از آنجا که منبع حرارتی در آنجا وجود ندارد، گرمای نهان تبخیر را (همان مقدار گرمایی که برای تبدیل آب به بخار مورد نیاز است) از محیط دریافت کرده و باعث خنک شدن کویل های اواپراتور می‌شود؛ پس از آن توسط لیتیوم برماید، جذب شده و به ژنراتور منتقل شده و این چرخه ادامه می‌یابد.


فن کوئل

فن کویل همان گونه که از نامش پیداست، دستگاهی است دارای کویل یا لوله هایی که تشکیل محفظه اي برای فن می دهند. کارکرد دستگاه به گونه ای است که بر اثر چرخش فن، هوای محیط از میان کویل ها عبور کرده و به محیط برمی گردد؛ از این رو اگر کویل ها سرد باشند، محیط خنک شده و اگر گرم باشند، محیط گرم می شود؛ عموما ماده ای که داخل کویل ها حرکت می کند، آب است. گرم یا سرد کردن آب داخل کویل های فن کویل، توسط یک دستگاه چیلر صورت می پذیرد که می تواند از نوع جذبی یا تراکمی باشد. فن کویل ها در انواع دیواری، زمینی و سقفی کانالی قابل استفاده هستند.

شرکت هیمورا تولید کننده انواع چیلرها . فن کویل در مدل های مختلف می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *